Dan crvenih haljina

Akcija kojom se promiče borbu žena o preuzimanju brige o vlastitom zdravlju, podiže svjesnost o rizicima i specifičnostima moždanog udara kod žena, rano prepoznavanje simptoma te uspješno liječenja istog, obilježava se prvog petka u veljači, a njome se ujedno želi senzibilizirati javnost, posebice članove obitelji i ukazati na važnost pravovremenog prepoznavanja simptoma kako bi osoba koja je doživjela moždani udar dobila brzo i adekvatno liječenje.

Osječko-baranjska županija prepoznala je značaj ove akcije te već četvrtu godinu zaredom, u sklopu projekta „Žene u crvenom“, nastavlja promovirati o zdravim životnim navikama i educirati o simptomima i čimbenicima rizika za razvoj cerebrovaskularnih bolesti s ciljem unapređenja zdravlja i kvalitete života stanovnika naše županije. A poznato je i da je prevencija najbolji način liječenja mnogih bolesti.

U tjednu od 1. do 4. veljače 2022. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije u sklopu projekta „Žene u crvenom“ provest će niz aktivnosti iz područja znanosti, zdravlja, obrazovanja, kulture i umjetnosti, i to:

Utorak, 1. veljače, 9:00-16:00 sati, online

Znanstveno-stručni skup „Multidisciplinarni pristup u prevenciji moždanog udara – značaj komunikacije u provođenju preventivnih programa“

Utorak – petak, 1. do 4. veljače, online

Edukativni sadržaj za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola te prvih razreda srednjih škola na području Osječko-baranjske županije; Webinar „Moždani udar – Dan crvenih haljina“.

Četvrtak, 3. veljače, 17.30 sati