Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Nova manifestacija: Prvi puta u domu održana Kukuruzijada
19. srpnja 2018.
Korisnici na jesenjskom izletu: obilazak Udruge Amadea, đakovačke katedrale i Jezera Borovik
5. listopada 2018.

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Međunarodni dan starijih osoba obilježen je 1. listopada 2018. godine u Domu za starije i nemoćne osobe Osijek. Proslava je počela euharistijskim slavljem koje je vodio dekan Osječkog dekanata Ivan Jurić, a nazočio joj je i župan Ivan Anušić. Nakon mise održano je uobičajeno druženje korisnika, zaposlenika i njihovih gostiju u prostorijama Doma na Drinskoj ulici u Osijeku.

“Osobe u trećoj životnoj dobi uvijek nas dočekuju toplog srca i otvorenih ruku, a zavrjeđuju naše puno poštovanje i pažnju. Mnogi od njih su skromni, očekuju samo da ih se posjeti i pita za zdravlje. Znamo da su male mirovine veliki problem, no oni nisu zahtjevni i najviše im znači lijepa riječ”, rekao je župan Ivan Anušić.

Svim korisnicima Doma, kao i drugim starijim i nemoćnim osobama, župan Anušić čestitao je njihov Dan, poželio im puno zdravlja i sreće te poručio da će Županija i ubuduće činiti sve što je u njenoj nadležnosti kako bi poboljšala životne uvjete starijih i nemoćnih sugrađana.

Program se istog dana nastavio u Domu u poslijepodnevnim satima, s početkom u 17 sati koncertom HKUD 1862 Osijek. Tom prigodom korisnike Doma je posjetio, u ime Grada Osijeka, prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka gospodin Drago Šerić te darivao ustanovu s električnim pikadom za korisnike.