PU osječko-baranjska održala korisnu, edukativnu i zanimljivu radionicu u našem Domu

[NAJAVA] Ivo Gregurević u sklopu preventivnog projekta gostuje u Domu za starije i nemoćne osobe Osijek
31. listopada 2017.
Zapošljavamo djelatnika na poslovima održavanja objekta – DOMAR-KUĆNI MAJSTOR
13. studenoga 2017.

PU osječko-baranjska održala korisnu, edukativnu i zanimljivu radionicu u našem Domu

Danas, 3. studenog u 10 sati u Domu za starije i nemoćne osobe u Osijeku, u organizaciji Policijske uprave osječko-baranjske i Grada Osijeka, uz podršku Službe prevencije Ravnateljstva policije MUP-a RH održan je program pod nazivom „Prijevare građana treće životne dobi“ u okviru nacionalnog preventivnog projekta „Dan kao san“.

Programu su bili nazočni predstavnici Grada Osijeka, načelnik Policijske uprave Ladislav Bece, predstavnici Centra za socijalnu skrb Osijek, te predstavnici civilnog društva. Program je proveden za stotinjak osoba treće životne dobi, korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Osijek i korisnike Obiteljskog doma – Centra za aktivno i zdravo starenje iz Višnjevca. Kroz pokret, sliku i riječ uz pomoć glumca Ive Gregurevića i uz vođenje programa direktora drame HNK u Osijeku Miroslava Čabraje i voditeljice Službe prevencije Sandre Veber, demonstrirani su najčešći načini počinjenja kažnjivih radnji – džepnih krađa, krađa i prijevara, te su građani treće životne dobi poučeni kako se zaštititi i ne postati meta prevaranata, odnosno žrtva imovinskog kriminaliteta.

Cilj ove aktivnosti „edukacija kroz umjetnost“ je poticanje na samozaštitno ponašanje i smanjenje mogućnosti da građani treće životne dobi postanu žrtve kažnjivih radnji s naglaskom na prijevare na kućnom pragu. Građanima je pružena i mogućnost individualnog, neposrednog savjetovanja od strane policijskih službenika.

Akciji se priključila i Medicinska škola iz Osijeka čiji su učenici svim zainteresiranim građanima mjerili krvni tlak te ih  poučili o zdravim životnim navikama.

Poseban značaj provedenih aktivnost je u sinergijskom preventivnom djelovanju i stvaranju Zajednice koja brine. (Foto i tekst: PU osječko-baranjska)